Patates farcides


Avui us presentem un plat boníssim i molt versàtil: si opteu per triar patates de mida petita  us podrà servir com a aperitiu, i si les feu de mida més gran, perfectament  us servirà com a primer plat, acompanyat d'una bona amanida! Per cert, no us deixeu enganyar per les seves dimensions, sembla poca cosa, però ja veureu com de seguida quedeu tips!

Ingredients (per a 4 persones):
- 8 patates grans, totes més o menys del mateix tamany
- 1 got de llet
- 8 cullerades de maionesa
- 1 got de nata líquida
- 3 rovells d'ou dur
- 100 grams de pernil salat

Procediment:
- Primer de tot rentem les patates i len punxem la pell amb un escuradents. Les posem al microones durant 7-8 minuts al màxim de potència. Passat aquest temps, els hi donem la volta i les tornem a posar al microones un 7-8 minuts més. Aquest temps és relatiu, ja que dependrà de la mida de les patates. En tot cas, les patates estaran llestes quan siguin ben tovetes.

- Un cop les hem tret del microones, les deixem refredar. Després, les tallarem per la meitat i en treurem la patata. És a dir: el que s'ha d'aconseguir és "buidar" la patata, sense que la pela es trenqui. I ho reservem.
- Tallem el pernil i els rovells d'ous durs en dauets petits i ho barrejarem amb el got de llet, les 8 cullerades de maionesa i la nata líquida. Tota aquesta massas'ha de barrejar amb la patata que haviem reservat abans.

- Salpebrem tota aquesta mescla i, si volem, hi afegim una miqueta de julivert picat. Llavors, ja podem anar emplenant amb tota aquesta massa cada pela de patata que abans haviem buidat.

- I per acabar, només ens queda gratinar-ho! Posem les patates farcides al forn durant uns 6 minuts (o fins que quedin ben dauradetes) a uns 180º amb el gratinador encès. 


Bon profit!

1 comentari:

  1. Bones bones, les he fet tal com ho heu descrit. Omplen moltíssim!

    "florero"

    ResponElimina