Gratinat de patata i formatge



Primera entrada d'aquest any! Comencem amb una recepta que té la patata com a base. Es tracta d'una recepta que no requereix ni massa ingredients ni massa destresa en la cuina. Amb una mica de ganes i de temps, aquest deliciós plat ja està preparat! És una recepta ideal per aquells dies que no ve massa de gust cuinar, però que volem menjar bo.

Ingredients (per a quatre persones):

- 500 grams de patates
- 225 ml de nata líquida
- 175 grams de formatge gruyer (ho podem substituir pel tipus de formatge que ens vingui de gust, però!)
- Nou moscada, sal i pebre

Procediment:
- En primer lloc, pelarem les patates i les farem a làmines. És important que les làmines siguin força fines, ja que així es faran més ràpid.

- Agafarem un recipient i hi posarem les patates. Seguidament hi abocarem la nata líquida i hi ratllarem una mica de nou moscada. Hi afegirem, també, una mica de sal i de pebre. Seguidament, amb les mans ben netes, ho barrejarem tot. D'aquesta manera aconseguirem que totes les patates quedin ben gustoses.

- En un recipient que pugui anar al forn, hi anirem posant les patates, en capes. Si ens ha quedat una mica de la nata líquida en el recipient d'abans, també l'aboquem amb les patates.

- Ratllarem el formatge per sobre de les patates, de manera que quedin totes cobertes. Ho posarem al forn (precalentat a 190º), i ho deixarem uns 40 minuts. A partir d'aquest moment, és qüestió d'anar controlant les patates. Quan comprovem que estiguin toves, ho gratinarem durant 2 minuts.

- Seguidament, ja ho podem treure del forn i servir!


Esperem que us hagi agradat!

1 comentari:

  1. De moment he arribat al'ultim plat que ens heu presentat! i aqui parlaré de tots: del gelat, de la sopa de meló, de les patates gratinades, del pastís, en fi, heu tardat una mica a escriure al blog, però l'espera ha valgut la pena.Us vull dir que a part de saber cuinar, sabeu fotografiar els plats (gairebé es poden menjar), les explicacions son senzilles i del tot entenedores, que avui dia és de molt agraïr.
    Marian

    ResponElimina