Pesto


Qui pot renunciar a un bon plat de pasta al pesto? Nosaltres no podem! Si no l'heu tastat mai, no dubteu en fer-ho!

El pesto està fet a base d'alfàbrega, una planta aromàtica. Nosaltres en solem tenir una, a casa, així sempre tenim alfàbrega a punt. És una planta no creix gaire, i a més és molt econòmica, per tant, no teniu cap excusa per no tenir-ne una! És força sensible a les baixes temperatures, així que durant l'hivern se'ns esgoten les reserves d'alfàbrega. Però no patiu! Les fulles es poden comprar al mercat (tot i que ja no surt tant econòmic!) o bé durant l'estiu en podeu congelar per tenir-ne tot l'hivern! De totes maneres, als supermercats (a la secció de refrigerats), hi venen uns pots d'alfàbrega triturada, que no està de més tenir-ne algun a la nevera, mai se sap!


Ingredients (per a 2 persones):
- 1 manat de fulles d'alfàbrega
- 50 grams de pinyons
- 50 grams de formatge parmesà ratllat
- 100 ml d'oli d'oliva
- 1 gra d'all (opcional!)

Procediment:
És ben senzill: en un recipient dels de triturar hi posem l'oli, el parmesà, els pinyons, l'all i les fulles d'alfàbrega. També hi posem un polsim de sal. I ho triturem. Ja està llets per servir!
Ara només us queda escollir amb quin tipus de pasta preferiu menjar-vos-ho. Però la veritat és que amb qualsevol tipus hi queda bé! ;)

Consells:
- Podeu triturar-ho més o menys, segons si voleu que us quedi una salsa més fina o no. A nosaltres ens agrada no triturar-ho gaire fi per després notar els trossets de pinyons entremig de la pasta!

- Aquesta salsa és de fàcil conservació. Amb el seu propi oli, en un pot ben tapat amb film, us aguantarà força temps a la nevera!

1 comentari:

  1. Em sembla que també conec a aquesta persona que dieu,ja sap el que es fa, ja. D'ara endavant faré la salsa d'aquesta manera i faré com aquesta "persona", també untaré el pa amb pesto.
    Un peto
    Marian

    ResponElimina