Panets


Avui us presentem una recepta força diferent a totes les que us hem proposat fins ara. Si bé normalment fem plats o postres, avui ens decantem per fer una recepta de pa! Tot i haver-hi moltes varietats (esperem poder-vos-en proposar més properament!), avui ens decantem pels panets. Sempre és un valor afegit, si tens convidats, tenir pa casolà! I a nivell personal, potser és dels menjars que ens ha fet més il·lusió veure'n els resultats.

Una eina que facilita molt la feina (tot i que no és indispensable) és una panificadora. Nosaltres vam començar sense tenir-ne, però ens agradava tant fer pa que al final vam comprar-ne una. Amb o sense panificadora val molt la pena fer pa casolà. No us n'arrepentireu! Això sí, agafeu-vos ho amb temps! 

Ingredients:
- 320 ml d'aigua (o llet)
- 2 cullerades de mantega
- 1,5 culleradetes de sal
- 2 cullerades de sucre
- 600 grams de farina

Procediment:
- Amassem bé tots els ingredients (si tenim panificadora, intentem que el primer ingredient que posem sigui l'aigua/llet i l'últim la farina). Ha de quedar una massa homogènia. 
- Deixem reposar la massa 15 minuts.
- Dividim la massa en peces d'uns 40 grams. Si volem fer-ho a ull, hem de fer peces una mica més grans que una pilota de golf. Els hi donem forma rodona i llisa (mirem de no amassar-les molt al donar-los hi forma, ja que expulsem l'aire que tenen dins i els panets no serien tan tous, sinó més aviat molt amassats i consistents).
- Els col·loquem en una safata pel forn. És important deixar separació entre els panets ja que amb la fermentació augmentarà notablement el seu volum. 
- Taparem els panets amb un drap humit durant 90 minuts, abans de posar-los al forn. Els marcarem per sobre amb un ganivet, fent una creu. Precalentarem el forn a 225º i posarem els panets durant 15 minuts (o fins que veiem que hagin adquirit consistència).  


Esperem que us animeu a fer panets!


1 comentari:

  1. Aquest blog és un repte pels sentits. La mateixa imatge, tan visual i atractiva, suggereix un devesall de plaers. El pa elevat a la categoria d'alta gastronomia. Visca!

    ResponElimina