Gelat de torró


Aquí us presentem la recepta del gelat de torró. Tot i semblar unes postres d'estiu, també són molt adequades pel Nadal! La recepta la vam sentir al programa de RAC1 anomenat Via Lliure, on fa un temps la cuinera Mireia Carbó hi feia intervencions regularment. Hem recuperat una de les receptes que proposava la Mireia Carbó (per més informació, consulteu el seu llibre "La Cuina que no amoïna", on s'hi troba aquesta i moltes d'altres receptes!), ja que vam decidir posar-la a la pràctica fa uns dies. 

Els ingredients que necessitarem són (per a uns 5-6 gelats):
- 3 rovells d'ou 
- 65 grams de sucre
- 100 grams de torró de xixona (el que vindria a ser un terç d'una teula de torró)
- 165 ml de nata líquida per muntar (a ser possible!)

Procediment: 
- Ratllem el torró amb un ratllador (a mà). És molt important no fer-ho amb cap tipus de màquina que ratlli sola, ja que es formaria una pasta de torró, i no és el que volem!
- En un bol muntem la nata (com més freda millor) amb una batedora elèctrica, fins que prengui una mica de consistència. 
- En un altre bol posem els rovells i el sucre. Ho batem amb la batedora elèctrica fins que dobli el seu volum i adquireixi un color blanquinós. 
- Afegim el torró a la barreja del sucre, i després la nata muntada. 

Presentació:
La Mireia Carbó ens proposava una manera molt original per a conservar i servir els gelats. Es tracta de repartir la massa que hem fet en gots de plàstic (dels d'utilitzar i llençar!), tapar cada got amb un paper film i posar-ho al congelador, així no agafarà olors d'altres aliments. 

A l'hora de servir girarem el got i l'escanyarem de dalt. Amb pocs segons, el gelat de torró caurà al plat, formant una torre de gelat. Nosaltres vam fer-ho, i ens va semblar una gran idea!

Per acabar, es pot desfer una mica de xocolata per a decorar el plat, i servir-la tèbia juntament amb el gelat. 


Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Per favor, aquestes receptes són francament d'allò més suggerents. Gelat de torró, oh la la!!! Crec que aquest receptari és convertirà en l'autèntica biblia del plaer.

    ResponElimina
  2. Heu canviat el format del Blog?
    Ara és més bonic, hi ha més llum i color.
    Una abraçada d'un entusiasta de la cuina.

    Joan

    ResponElimina