Bunyols de vent

Avui us proposem una recepta de bunyols de vent a petició d'en Lluís!

És una recepta que hem extret i adaptat del llibre Cuinar per ser feliç de Carme Ruscalleda.

Ingredients:
- 400 ml de llet
- 40 ml de mantega
- 90 ml d'anís (licor)
- 35g de sucre
- 250g de farina
- 1 sobret (16g) de llevat (Royal)
- 4 ous i 1 rovell
- 1 llimona
- Canyella en pols, vainilla en pols i sal
- Oli d'oliva
- Més sucre i anís per arrebossar-los
Procediment:
1. En un cassola mescleu la llet, l'anís, la mantega i el sucre. Poseu-ho al foc fins que bulli.
2. Mentrestant, en un bol tamiseu la farina i afegiu-hi el llevat, la canyella, la raspadura de llimona i la vainilla (les quantitats seran al vostre gust).
3. Un cop la mescla de llet, anís i sucre bulli, aparteu la cassola del foc i, sense deixar de remenar, tireu-hi la mescla de la farina.
4. A continuació, quan hagi quedat una massa homogènia i consistent que es desenganxi de les parets de la cassola, ja podrem començar a incorporar els ous. S'ha de fer un a un; no introduïu el següent fins que el primer no estigui completament incorporat a la massa.
5. En acabar d'incorporar-los, ha de quedar una massa més aviat tova (que no es pugui modelar amb les mans).
6. Poseu una altra cassola amb oli abundant (cal que n'hi hagi suficient perquè els bunyols hi flotin) al foc per fregir-los.
7. Quan l'oli estigui calent, aneu afegint-hi culleradetes de la massa dels bunyols. A poc a poc, s'aniran inflant fins a adquirir una forma més o menys rodona. Quan tinguin un color daurat, ja els podeu treure del foc.
8. Poseu-los en paper absorbent, i pinteu-los (amb un pinzell) d'anís. Tot seguit tireu-hi sucre per sobre que s'adherirà a l'anís.
Deixeu-los refredar, i ja estaran llestos per menjar!
Com a curiositat: si són uns bons bunyols i la massa està ben feta, veureu que quan els estigueu fregint, s'aniran girant sols!

2 comentaris:

  1. Em sento molt afalagat. Dit i fet: els bunyols de quaresma ja són al receptari virtual. Gràcies per atendre la meva humil petició.

    Ah!, per cert... les rosquilles també fan una excel·lent pinta.

    ResponElimina
  2. Quin encert fer una recepta de bunyols ara que ve Setmana Santa, poden ser unes excelents postres per aquests dies. Provaré de fer-los a veure si me'n surto.
    Marian

    ResponElimina