Nius de carbassó i alfàbrega


Aquest ha estat un cap de setmana de cuina: hem tornat a fer bunyols de vent, i ens hem aventurat a fer uns quants plats nous. Aquí us proposem el primer d'ells!


Els ingredients, per 4 persones, per la recepta d'avui són:

- 4 llesques de pa de motlle
- 55 g de mantega fosa

- 4 ous
- 500 ml de llet

- Un trosset de ceba
- Un tros de carbassó
- 80g de formatge ratllat
- Una cullerada d'alfàbrega fresca
- Sal i pebre
- Una mica de parmesà per ratllar


El procediment d'aquest plat és bastant senzill. Cal tenir en compte que es tracta més d'un aperitiu que d'un plat en sí. Per tant, les quantitats poden ser variables i al vostre gust!

1. Es precalenta el forn a 190º. Mentrestant, treiem la crosta del pa de motlle (en el cas que en tingui), pintem les llesques amb mantega i les posem en un motlle per magdalenes, un a cada receptacle, pressionant-les. Per fer això, s'ha d'anar en compte ja que són molt susceptibles a trencar-se.

2. Es baten els ous, i s'hi afegeix la llet. Seguidament s'hi va afegint la ceba (tallada a trossets petits), el carbassó, el formatge ratllat i l'alfàbrega. Es salpebra i es barreja bé.

3. Un cop feta la mescla, n'aboquem una mica a cada niu. Es pot ser generós, ja que el pa absorbeix bona quantitat de la barreja. Seguidament ratllem parmesà per sobre de cada niu.

4. Finalment, ho posem en el forn durant 45 minuts. Cal anar en compte i controlar que no es torri molt el pa. Si fos al cas, procurar encendre la part inferior del forn per tal que es vagi solidificant la mescla i, així, no es facin massa les llesques de pa.

5. Deixar els nius uns 10 minuts al forn ja apagat.

Esperem que us animeu a fer els nius; són una alternativa original per uns aperitius!

1 comentari:

  1. Nius de carbassó i alfàbrega… no se si és l’atreviment personificat o l’a imaginació al poder. En tot cas, és una proposta atractiva i molt suggerent. A partir del pa de motlle aconseguiu una forma molt sofisticada que li ofereix una empremta molt peculiar al niu. Malgrat que afirmeu que és un plat senzill, m’agradaria que indiquéssiu el grau de dificultat en la seva elaboració. Es tracta d’un plat d’aficionat o de xef? Aparentment semblaria la segona opció, però vosaltres apuntem cap a la primera.

    ResponElimina