Tambor de puré de patates farcit



El novembre s’acaba i, amb ell, el primer mes del nostre blog. Aviat comença el desembre, un mes en el que molts de nosaltres ens veiem obligats a endinsar-nos al món de la cuina per preparar els àpats nadalencs.

La recepta que us proposem avui no sabíem del cert com sortiria. Al final, però, ha resultat ser una recepta ràpida, bona i amb moltes variants possibles.

Per realitzar aquesta recepta, per a unes 8 persones, necessitarem una caixa de puré de patates precuinat (o simplement patates per aquells qui ho vulguin fer més natural), llet i mantega. Les quantitats del farcit i els seus ingredients són al vostre gust, però nosaltres us proposem aquests: un pot petit d’olives, dos llaunes de tonyina, nous, dos ous dusos i maionesa.

Per l’elaboració del puré bullirem mig litre d’aigua amb un quart de llet i una mica de sal. Un cop la mescla estigui calenta hi afegirem una cullerada de mantega i remenarem fins que aquesta s’hagi dissolt. Un cop fet això, agafarem els sobres (2x115g) de puré precuinat i els afegirem al cassó. Amb una cullera de fusta, mesclarem la barreja fins que adquireixi la textura del puré (és recomanable que sigui consistent). Ho retirarem del foc.

Per fer el farcit, mesclarem tots els ingredients que hi vulguem posar (en el nostre cas, les olives, la tonyina, les nous, l’ou dur i la maionesa) fins que quedi una massa més o menys uniforme i homogènia.

Seguidament agafarem vuit motlles individuals, o un sol motlle gran, i hi posarem una capa del puré. Aleshores, hi posarem la mescla de farcit. Finalment, afegirem una última capa de puré a sobre, de tal manera que el farcit quedi entremig del puré de patates.

Un cop acabat això, desemmotllarem el tambor que ja estarà llest per consumir. És un plat que es pot decorar com vulgueu i que es pot menjar tant calent com fred. En aquest últim cas, és recomanable guardar-lo a la nevera.

Aquest és un plat que no porta molta estona elaborar-lo. Això sí, cal no subestimar les quantitats que puguin tocar per persona, ja que aquest tambor de puré farcit atipa, i molt!


2 comentaris:

  1. Sembla una menja prou interessant i ràpida, que en molts casos també interessa molt, o si més no,pots deixar el farcit ja preparat i després fer el purè i encara seria més rapid.
    M'ha semblat que l'acompanyament era plàtan d'aquell que s'anomena "macho" fregit, la veritat és que és molt bó sembla que siguin patates fregides de "xurrero". Faré la recepta. A

    ResponElimina
  2. Os animo a fer un plat per aquestes festes de nadal, dons a cada esgraó s'aprèn una mica mes.

    ResponElimina