Mini pizzetes


Ahir al vespre vam anar a sopar a la FiraTast de Girona; és un esdeveniment anual on es poden degustar tot tipus de plats de diferents restaurants i entitats culinàries. Destaquem la presència de les iaies de Sils, que preparaven cuina popular catalana. També vam tenir l'ocasió de tastar, entre d'altres coses, racions de pizza de gustos molt variats. D'aquí ens va venir la inspiració per fer aquestes pizzetes ideals per a aperitius.

Els ingredients que es necessiten per aquest plat són: un rotlle de massa brisa, un parell de llaunes de tonyina, tomàquet fregit, formatge i orenga.

Per començar extenem la massa brisa sobre una superfície enfarinada. A continuació es marquen cercles a la massa de la mida desitjada (nosaltres ho hem fet d'uns 7 cm de diàmetre). Seguidament, repartim els ingredients a cada massa: primer una capa de tomàquet, després una capa de tonyina i a sobre el formatge que prèviament haurem ratllat. Si es vol s'hi afegeix una mica d'orenga al damunt.

Una vegada fet això, posem les pizzetes al forn, ja precalentat. Deixarem les pizzetes durant uns 20 minuts a 200ºC. Aconsellem anar controlant-les, ja que el temps variarà segons el forn i el gruix de la massa.

Aquesta recepta és per unes 10 pizzetes. Els ingredients que es poden posar a les pizzetes són molt variats. Nosaltres les hem fet de diferents gustos: pernil dolç, rocafort, pernil salat, etc.

Animeu-vos a fer-les de tots els gustos!
Esperem que ens expliqueu quin és la vostra mini pizzeta preferida!



3 comentaris:

  1. Les mini pizzetes molt bé, la pena es que tan sols
    me n'ha tocat una. Segui així i aviat no haure de cuinar, ja, ja. Anna

    ResponElimina
  2. Enhorabona pel blog. De moment m'agrada tot el que dieu i la manera tan senzilla de fer-ho. Aquestes pizzetes fan molt bona pinta. A mi m'agraden molt els formatges i si deuen poder posar de tots tipus, no? i també deuen ser bones amb xoriç ibèric o de jabugo. Ja se'm fa la boca aigua.
    Amb afecte
    M Antònia

    ResponElimina
  3. En primer lloc felicitar-vos per l'iniciativa, en segon lloc soc un enamorat de la cuina i aquesta es veu que es cuina de casa amb tocs de grans chefs, animo a tots a cuinà. Ah una menció especial per la qualitat de les fotografies.
    Una abraçada
    Joan

    ResponElimina