Crêpes


Ens ha costat molt decidir amb quin plat començar el nostre blog. El motiu perquè hem escollit les crêpes és perquè ens encanten: són fàcils i ràpides de fer, i n'hi ha per tots els gustos.

Per l 'elaboració de la massa només cal batre dos ous amb mig litre de llet i 150 grams de farina. Amb aquesta quantitat en sortiran aproximadament 6 crêpes. Les podreu farcir del que volgueu; tan amb ingredients salats com dolços. Si el que voleu és fer una crêpe salada, només caldrà que afegiu un polsim de sal a la barreja.

Nosaltres hem optat per fer-la de Nutella, però els gustos podrien ser tan variats com pernil i formatge, rocafort o crema de castanyes.

Abans de començar, escalfeu una paella tan plana com sigui possible (en venen unes especials per crêpes). Unteu-la amb una mica de mantega, perquè la massa no s'enganxi. Aleshores aboqueu el líquid de massa que sigui necessari per cobrir tota la superfície de la paella.

Quan veieu que la crêpe ja està feta d'un costat, amb l'ajuda d'un parell d'espàtules, gireu-la; mentre es fa l'altre costat poseu-hi el farcit a sobre. A continuació, plegueu la crêpe en un plec o dos segons us convingui.

És un plat que requereix paciència; més val que es faci a foc fluix, lentament, per evitar que es cremi massa del centre. No us preocupeu si veieu que la massa se us trenca a l'hora de girar-la. Amb una mica de pràctica de seguida tindreu solucionat aquest problema.

5 comentaris:

  1. Aquest bloog em sembla altament útil i dinàmic, ja que pel què comenteu es tracta d'anar una mica més enllà del receptari, per convertir-lo en un espai de reflexió i d'intercanvi d'experiències gastronòmiques.

    Comenceu per les crepes, em sembla molt interessant. Es tracta, segons dieu, d'una recepte ràpida d'executar, la qual cosa suposo no vol dir que sigui un plat amb molts matisos.

    No coneixeu pas cap recepte per fer arrós amb llet? Crec que en el marc de la senzillesa, és una menja amb un cert aire de sofisticació. Si ho desitgeu estic en disposició de plantejar-vos-en una.

    Felicitats!!!

    ResponElimina
  2. Aquí teniu la recepta de l'arrós amb llet. Les mides estan pensades per una persona:

    Agafeu un pot i hi poseu aproximadament 1/2 l. de llet. Quan la llet està a punt de bullir, hi aboqueu una tassa de café, ben complerta, plena d'arrós. Remeneu constament perquè no s'enganxi l'arrós. Al cap de 10 minuts hi tireu una cullarada sopera plena de sucre i continueu remenant. Quinze minuts més tard poseu en el pot una pela de llimona i apageu el foc. Serviu l'arrós en un plat i empolveu amb canyella la superficie. Ho podeu fer amb una certa gràcia perquè el plat disposi d'un cert "disseny". Malgrat la senzillesa del plat, la presentació és important. Es pot prendre més o menys calent, o fins i tot fred, és clar a gust del consumidor.

    Bé, si hi ha algú que disposi d'alguna altra recepte per fer arrós amb llet, em comprometo a provar-la i explicar la nova experiència.

    ResponElimina
  3. A mi sempre m'ha semblat una barreja estranya l'arrós amb la llet i sucre, no se si és postres o plat. Si m'assegureu que és una menja molt bona, la provare. Esperare a que la feu i la tasteu primer vosaltres. A.

    ResponElimina
  4. Hola nenes, a mi les creppes m'agraden salades, les dolces no gaire, però en canvi si m'agraden les galetes tipus bretones, les trobo molt millor de gust, sabeu com es fan, quins ingredients es fan servir, si ho esbrineu espero que ho poseu al vostre bloog. Gràcies.

    ResponElimina
  5. Ara mateix no sabem com es fan aquesta mena de crêpes/galetes però intentarem investigar-ho perquè tenim ganes de fer-ne!

    Ens apuntem la idea, doncs, i esperem descobrir com es fan ben aviat!

    ResponElimina