Tiramisú


La cuina italiana sempre ha estat de les nostres preferides: espaguetis, pizza, panna cotta... Però aquesta vegada ens hem decantat pel tiramisú.

Per la seva elaboració necessitarem: una tarrina de 250g de mascarpone, dos ous, dues cullerades soperes de sucre, galetes, un cafè i xocolata. Els ingredients són per unes 3-4 persones.

En un bol barregem el sucre amb els rovells dels dos ous (ens reservem la clara). Seguidament, hi afegim el mascarpone i ho mesclem tot. A part, muntem les clares a punt de neu i les incorporem a la mescla i les barregem en compte de no desmuntar-les.

Nosaltres hem utilitzat unes copes individuals per presentar-ho, però també es pot fer com si fos un pastís fent servir un motlle.
Agafem les copes i hi posem una capa de la mescla. A sobre hi situem una galeta (rodona). Damunt d'aquesta s'hi tiren unes gotes de cafè. Aleshores, afegim una altra capa de la mescla. Finalment, ratllem xocolata per sobre. Abans de servir-lo l'hem de tenir un mínim de dues hores a la nevera.


Si es vol fer com si fos un pastís és recomanable utilitzar melindros i fer-ne un mínim de dues capes (melindros-massa-melindros-massa).

Al cafè també s'hi pot afegir unes gotes de licor; en el tiramisú original s'utilitza licor d'amaretto (licor d'ametlles amargants), però utilitzeu el licor que volgueu.

Per ratllar la xocolata hem utilitzat un microplane: un tipus de ratllador molt prim. Si no en teniu, podeu utilitzar qualsevol altre tipus de ratllador. Una alternativa és el cacau en pols: espolvoregeu-lo per sobre.

2 comentaris:

  1. El tiramisu, la veritat per mi és un postre nou i com que me sembla que conte cafe, no m'atrevia a tastar-lo. Però un cop ho he fet he notat que el cafe no es nota massa, al menys el que jo vaig provar i que son unes postres excel.lents. Si pot posar, o si posa una mica de conyac o brandy?, si podeu m'ho expliqueu que fa molt bona pinta aquesta copeta.A.

    ResponElimina
  2. Oi tant! S'hi pot posar tan conyac com brandy. La recepta original és amb amaretto, tal i com expliquem en la recepta, però ja se sap, és cosa de gustos!

    Emborratxa'l tant com vulguis! ;)

    ResponElimina