Crema de pastanaga

Les cremes de verdures solen venir molt de gust a l'hivern, i sobretot en aquells dies de tant de fred, com el d'avui, que la neu ens ha volgut acompanyar a tothora!

A continuació us proposem una recepta ben ràpida per fer una crema de pastanaga, però les varietats poden ser infinites segons el tipus de verdura que preferiu: carbassó, porro, carbassa, carxofa... Deixeu volar la imaginació!




Ingredients (per 2 persones):
- 5-6 pastanagues
- 1 ceba mitjaneta
- 1 patata (opcional)
- Nata líquida, formatgets... (opcional)
- Sal, pebre, oli
- Aigua mineral


Procediment:

1. En una cassola amb un raig d'oli tireu-hi la ceba tallada a mitges llunes i deixeu que es cogui durant uns 3 minuts.

2. A continuació, tireu-hi la pastanaga i la patata tallades a trossos (no cal ni gaire petits ni regulars). Cal que tingueu el foc ben fort per preservar el color viu característic de cada verdura.

3. Tot seguit cobriu les verdures amb aigua mineral, uns 750ml.

4. Deixeu que les verdures bullin, uns 15-20 minuts, fins que veieu que ja estan tovetes. Llavors, rectifiqueu-ho de sal i pebre.

5. Reserveu una mica del suc de la cocció a part i procediu a triturar les verdures a la mateixa olla. Si veieu que us queda molt espès, afegiu-hi el suc que hem reservat prèviament.

6. Per acabar, si voleu, afegiu-hi una mica de nata líquida o tritureu-hi un formatget per donar-li cremositat.



Com a acompanyament podeu posar-vos-hi crostonets de pa torrat, bocinets de formatge de cabra, quadradets de botifarra negra o... allò que més us agradi!

2 comentaris:

  1. Boníssima aquesta crema de pastanaga! I mira que, com bé ja saps, no és que sigui especialment amiga de les pastanagues així, a seques... Però én forma de crema...!

    Sí, sí...aquest plat sí que m'apassiona! Ja tinc ganes de tornar-ne a menjar, i sobretot en un dia com avui! Queda pendent, sents? :$

    Clara.

    ResponElimina
  2. Fa molt de temps, n'havia fet de crema de pastanaga,però aquesta recepta és molt més elaborada. D'ara endavant faré aquesta, a l'estiu freda és molt bona.
    Marian

    ResponElimina