Mini pizzetes


Ahir al vespre vam anar a sopar a la FiraTast de Girona; és un esdeveniment anual on es poden degustar tot tipus de plats de diferents restaurants i entitats culinàries. Destaquem la presència de les iaies de Sils, que preparaven cuina popular catalana. També vam tenir l'ocasió de tastar, entre d'altres coses, racions de pizza de gustos molt variats. D'aquí ens va venir la inspiració per fer aquestes pizzetes ideals per a aperitius.

Els ingredients que es necessiten per aquest plat són: un rotlle de massa brisa, un parell de llaunes de tonyina, tomàquet fregit, formatge i orenga.

Per començar extenem la massa brisa sobre una superfície enfarinada. A continuació es marquen cercles a la massa de la mida desitjada (nosaltres ho hem fet d'uns 7 cm de diàmetre). Seguidament, repartim els ingredients a cada massa: primer una capa de tomàquet, després una capa de tonyina i a sobre el formatge que prèviament haurem ratllat. Si es vol s'hi afegeix una mica d'orenga al damunt.

Una vegada fet això, posem les pizzetes al forn, ja precalentat. Deixarem les pizzetes durant uns 20 minuts a 200ºC. Aconsellem anar controlant-les, ja que el temps variarà segons el forn i el gruix de la massa.

Aquesta recepta és per unes 10 pizzetes. Els ingredients que es poden posar a les pizzetes són molt variats. Nosaltres les hem fet de diferents gustos: pernil dolç, rocafort, pernil salat, etc.

Animeu-vos a fer-les de tots els gustos!
Esperem que ens expliqueu quin és la vostra mini pizzeta preferida!



Tiramisú


La cuina italiana sempre ha estat de les nostres preferides: espaguetis, pizza, panna cotta... Però aquesta vegada ens hem decantat pel tiramisú.

Per la seva elaboració necessitarem: una tarrina de 250g de mascarpone, dos ous, dues cullerades soperes de sucre, galetes, un cafè i xocolata. Els ingredients són per unes 3-4 persones.

En un bol barregem el sucre amb els rovells dels dos ous (ens reservem la clara). Seguidament, hi afegim el mascarpone i ho mesclem tot. A part, muntem les clares a punt de neu i les incorporem a la mescla i les barregem en compte de no desmuntar-les.

Nosaltres hem utilitzat unes copes individuals per presentar-ho, però també es pot fer com si fos un pastís fent servir un motlle.
Agafem les copes i hi posem una capa de la mescla. A sobre hi situem una galeta (rodona). Damunt d'aquesta s'hi tiren unes gotes de cafè. Aleshores, afegim una altra capa de la mescla. Finalment, ratllem xocolata per sobre. Abans de servir-lo l'hem de tenir un mínim de dues hores a la nevera.


Si es vol fer com si fos un pastís és recomanable utilitzar melindros i fer-ne un mínim de dues capes (melindros-massa-melindros-massa).

Al cafè també s'hi pot afegir unes gotes de licor; en el tiramisú original s'utilitza licor d'amaretto (licor d'ametlles amargants), però utilitzeu el licor que volgueu.

Per ratllar la xocolata hem utilitzat un microplane: un tipus de ratllador molt prim. Si no en teniu, podeu utilitzar qualsevol altre tipus de ratllador. Una alternativa és el cacau en pols: espolvoregeu-lo per sobre.

Crêpes


Ens ha costat molt decidir amb quin plat començar el nostre blog. El motiu perquè hem escollit les crêpes és perquè ens encanten: són fàcils i ràpides de fer, i n'hi ha per tots els gustos.

Per l 'elaboració de la massa només cal batre dos ous amb mig litre de llet i 150 grams de farina. Amb aquesta quantitat en sortiran aproximadament 6 crêpes. Les podreu farcir del que volgueu; tan amb ingredients salats com dolços. Si el que voleu és fer una crêpe salada, només caldrà que afegiu un polsim de sal a la barreja.

Nosaltres hem optat per fer-la de Nutella, però els gustos podrien ser tan variats com pernil i formatge, rocafort o crema de castanyes.

Abans de començar, escalfeu una paella tan plana com sigui possible (en venen unes especials per crêpes). Unteu-la amb una mica de mantega, perquè la massa no s'enganxi. Aleshores aboqueu el líquid de massa que sigui necessari per cobrir tota la superfície de la paella.

Quan veieu que la crêpe ja està feta d'un costat, amb l'ajuda d'un parell d'espàtules, gireu-la; mentre es fa l'altre costat poseu-hi el farcit a sobre. A continuació, plegueu la crêpe en un plec o dos segons us convingui.

És un plat que requereix paciència; més val que es faci a foc fluix, lentament, per evitar que es cremi massa del centre. No us preocupeu si veieu que la massa se us trenca a l'hora de girar-la. Amb una mica de pràctica de seguida tindreu solucionat aquest problema.